Drahé kameny

Kameny

Drahé kameny? Bez toho by to nebyl šperk! Do investičních šperků bývají vsazeny pouze kameny té nejvyšší kvality. Musí splňovat přísná kritéria.
Běžný zákazník často nedokáže pouhým okem rozeznat rozdíl mezi drahým kamenem, například diamantem, a jeho napodobeninou. Stejně tak tomu tak často bývá s perlami. O to důležitější je tedy pečlivá a opatrná volba prodejce, od kterého šperk zakoupíme.

Mnoho lidí je přesvědčeno, že čím větší drahý kámen je do investičního šperku vložen, tím je jeho cena vyšší. Často tomu tak ale úplně nebývá, u diamantů bývá například mnohem důležitější jejich barva a čistota. I malý diamant, který má vysokou čistotu a vzácné zbarvení, může být nedozírné hodnoty.

Starožitné a sběratelské šperky

Jde především o zálibu nadšenců. Skupují se šperky historické, šperky, které sloužily jako filmové rekvizity a tak dále. Může jít o prsteny, přívěsky, řetízky, náhrdelníky.

Nejčastěji investoři skupují klenoty s drahými kameny, zlaté a stříbrné šperky, perly a korály, české granáty, které mají nejen historickou nebo sběratelskou hodnotu, ale cenné jsou i materiály, ze kterých jsou vyrobeny.

Investiční klenot je dlouhodobá investice. Ty z drahých kovů jako jsou zlato, stříbro a platina se dědí z generace na generaci.

Čím déle trvá výroba jednoho klenotu, tím stoupá jeho cena. Sériově vyráběné klenoty koupíte kolikrát za cenu téměř rovnou obsahu drahého kovu nebo drahého kamene.

Jde-li však o luxusní a designový šperk, jeho hodnota prudce stoupá a postupem času může mít i velkou sběratelskou hodnotu. Proslaví-li se i jméno designéra, který šperk navrhl, případně jméno společnosti, která jej vyrobila, roste cena o to více.

Drahé kameny. 

Máte dotaz ohledně drahých kamenů?

Jsme tu pro vás, pokud potřebujete poradit. Obraťte se na nás.





    Drahé kameny

    Diamant

    Diamant je nejvzácnější nerost na Zemi. Existují však různé druhy a ty mají rozdílnou cenu. Surový diamant je průsvitný, svým vzhledem připomíná sklo. Diamant se následně brousí, což z něj teprve dělá tolik cennou součást šperku.

    Na samotném surovém diamantu bývá viděno vyvinuté rýhování, plochy jsou občas naleptány, což způsobuje jejich ztrátu lesku a matnost. Diamant se jako jediný drahý kámen vyskytuje ve všech barevných modifikacích. Chemicky čistý a strukturálně perfektní diamant je ale dokonale čirý.

    Briliant

    Je to nejznámější výbrus diamantu. Briliantové investiční šperky vypadají velmi luxusně, jsou třpytící se a lesklé. Briliantem může být označován také jiný drahokam vybroušený do zvláštní formy s mnoha ploškami tak, aby vynikl jeho lesk. Brilantový brus má celkem 56 (57) faset (plošek).

    Nejčastější napodobeninou briliantu ve šperkařství je kubický zirkon, mnoho laiků často nepozná rozdíl. Při koupi investičních šperků tedy opravdu dbejte na ověřeného prodejce!

    Perly

    Která žena by nechtěla vlastnit náhrdelník z pravých perel! Perly jako symbol luxusu, noblesy a elegance přežily střídání všech různých módních směrů a šperky z perel ohromíte i dnes. Logicky jsou tedy perly považovány za jeden z nejčastěji pořizovaných investičních šperků, neboť si můžete být jisti jeho hodnotou, která v průběhu času neztratí, a navíc perly nikdy nevyjdou z módy.

    Většina perel je dnes už pěstována v umělých chovech, ve volné přírodě jich už tolik nenajdeme. Pokud byste se rozhodli investovat do klenotu z perel, měli byste vědět, že perly se rozdělují na sladkovodní a mořské. Ty sladkovodní nejsou tolik vzácné, tudíž investiční šperk vyrobený z nich bude o poznání levnější. Mořské perly bývají větší a také o poznání dražší. Pravé perly se vyskytují v několika různých barvách, nejcennější jsou však ty bílé. Ve špercích bývají perly často doplňovány diamanty. Tyto dva kousky spolu nejen působí velmi esteticky, spolu navíc výrazně zvyšují celkovou hodnotu investičního šperku.

    Barevné drahokamy

    Většinou nejsou tak cenné jako diamanty nebo brilianty, nicméně nositele investičního šperku zaujmou širokým spektrem svých barev. A právě od barvy se odvíjí cena drahého kamene. Nejcennější ty drahokamy, jejichž základní barvu nenarušují další barevné příměsi. Každá barva se však může vyskytovat v různých odstínech, světlých či tmavých.

    Mezi barevné drahokamy, které nejčastěji bývají součástí investičního šperku, patří fialový ametyst, rudý granát, fialový rubín, modrozelený smaragd nebo tmavě modrý safír.

    Drahé kameny.

    Požádejte o bezplatnou konzultaci.

    Nabízíme nezávazné konzultace i poradenství.

    SEO web

    SEO web

    SEO web